Turun berat badan dengan selamatKETAHUI BAGAIMANA ANDA BOLEH MENURUNKAN BERAT BADAN DAN LANGSING DENGAN CARA YANG SELAMAT DAN BERKESAN WALAUPUN ANDA SEORANG YANG SIBUK.Ada org tetap kekal kurus walaupun makan banyak ,sebalikya ramai mengalami masaalah pertambahan berat badan meskipun hanya makan sekali sehari .org yang kekal kurus dikatakan mempunyai kadar metabolisme tinggi dan proces pencernaan bagi mendapatkan tenaga berlaku dengan cepat ,manakala individu gemuk sebaliknya ,


Metabolisme adalah proces badan menukarkan kelori daripada makanan kepada tenaga .keperluan kalori badan atau tenaga setiap org berbeza2 mengikut gaya hidup masing2.contohnya lelaki dewasa yg aktif yg berusia antara 20-39 thn dgn berat 55 kg memerlukan 2,530 kalori sehari .jika anda tidak aktif keperluan tenaga harian adalah jauh lebih rendah .

METABOLISME MEMBABITKAN 3 PEKARA ASAS
1- Kadar metabolik asas yg merangkumi keperluan untuk membolehkan badan berfungsi dgn baik .biasanaya setiap org mengunakan sehingga 75% drp tenaga harian utk tugas ini .


2- Pencernaan dan penyerapan makanan .kira2 10% drp kalori harian digunakan utk tugas ini .


3- Aktiviti fizikal harian seperti bersenam pula akan membakar tenaga yg ada .berapa banyak tenaga dibakar bergantung kpd
tahap aktiviti yg dilakukan .


FAKTOR-FAKTOR  YANG AKAN MEMPERLAHANKAN METABOLISMEUMUR : Metabolisme akan menjadi perlahan dgb peningkatan umur pada kadar 5% slps 40 thn .apabila usia meningkat ,keanjalan otot juga merosot dan paras lemak badan meningkat .otot lebih aktif berbanding tisu lemak dan ini sebabnya apabila otot berkurang ,kadar metabolisme juga menurun.JANTINA : Secara umumnya ,metabolisme lelaki lebih cepat berbanding wanita krna saiz bdn mereka lebih besar dan mempunyai kurang lemakMASALAH HIPOTIROIDISME : Kelenjar tirod yg kurang aktif akan memperlahankan metabolisme dan masaalah ini boleh menyumbang kpd pertambahan berat badan .GENETIK
: Sesetengan org memang beruntung dilahirkan dgn kadar metabolisme cepat
6 sebab senaman di gim boleh GAGAL.


Kononnya mahukan senaman yang lebih berdisiplin dan teratur, jadi daftarlah di gimnasium. Berapa hari sangatlah yang anda boleh betul-betul fokus di gimnasium sebelum rutin senaman itu terganggu? 

bongkar 6 sebab senaman di gim boleh GAGAL.

6 Punca Latihan Di Gim Terganggu1. Pemanasan Terlalu Lama
• Sesi pemanasan perlu dilakukan sebelum senaman dan ia tidak perlu terlalu lama. Tetapi, kebanyakan daripada kita melakukan pemanasan lebih daripada 20 minit. Ini sahaja sudah memakan masa dan mungkin juga anda akan kehabisan tenaga untuk latihan utama.
• Sebaiknya, lakukan pemanasan sekurang-kurangnya 10 minit agar waktu anda lebih dapat dikawal dan tenaga anda juga masih tersimpan untuk latihan seterusnya. 


2. Banyak Berbual
• Untuk rasa lebih bersemangat, anda mengajak kawan-kawan. Sekurang-kurangnya, suasana lebih meriah dan teknik latihan yang kurang mahir dapat diatasi dengan bantuan kawan-kawan.
• Namun, biasanya semakin ramai kawan yang datang ke gimnasium, semakin banyak peluang untuk anda tidak bersenam. Keinginan untuk berbual di sudut-sudut tertentu dan mengambil gambar ‘selfie’ lebih banyak daripada melakukan senaman. 


3. Berehat Terlalu Lama
• Amat penting untuk anda berehat seketika untuk beralih kepada alat senaman yang lain. Tetapi, janganlah terlalu lama. Anda harus motivasi diri untuk sentiasa konsisten melakukan latihan untuk mencapai hasil yang maksimum. 


4. Latihan Tanpa Dirancang
• Kebanyakan yang datang ke gimnasium tidak memikirkan susunan program latihan yang sesuai untuk mencapai matlamatnya. Akibatnya, anda tidak fokus dalam menjalankan latihan. Ada juga yang merasakan telah mencapai target sehingga melakukan apa sahaja latihan yang diingininya. 


5. Satu Alat Senaman Sahaja
• Ada masanya, orang terlalu ramai di gimnasium dan hampir semua menggunakan peralatan sehinggakan anda terpaksa menunggu. Untuk tidak membuang masa anda menunggu giliran, adalah baik anda perhatikan sekeliling, jenis latihan yang boleh anda lakukan sebagai ganti.
• Anda juga boleh melakukan bodyweight training sambil menunggu yang lain selesai menggunakan peralatan yang anda mahukan. 6. Sibuk ‘SMS’ & Telefon
• Sebelum sempat anda selesaikan satu set latihan, telefon bimbit anda berbunyi. Jika tidak memberi respon, muziknya berkumandang satu gimnasium. Asyik melayan chatting, senyum sendirian dan jari-jari bermain di atas papan kekunci.
• Jika hal ini tidak begitu penting untuk anda, matikan telefon bimbit anda untuk sementara waktu agar ia tidak mengganggu anda dan pengunjung gimnasium yang lain. MEMPERKENALKAN 
SET TURUN BERAT BADAN DENGAN HERBALIFE 
Formula 1 (F1) Herbalife Formula 1 adalah salah satu produk utama didalam Herbalife , ia dikenali dengan nutritional diet protein shake . Mari kita lihat kelebihannya:


1. Sangat rendah kalori.


2. Mempunyai lebih daripada 19 vitamin dan mineral yang diperlukan dalam badan. Antaranya ialah sumber protein, vitamin A, E, D, C, Tiamin, Riboflavin, Niasin, B6, Asid Folik, B12, Biotin, Kalsium, Magnesium dan lain-lain lagi.


3. Sangat mengenyangkan dan merupakan sumber tenaga penting yang boleh menggantikan makanan harian kita.


4. Sangat kaya dengan sumber fibre.


5) Paling penting, sangat sedap dan tidak menjemukan! Terdapat 5 perisa berlainan yang sangat sedap iaitu Dutch Chocolate, Cappuchino, Strawberi, Vanilla dan juga Tropical Fruit.


Blended Soy and Whey Protein Powder (240g)Apakah kelebihan produk herbalife formula 3?1. Kunci kepada pengekalan berat badan jangka panjang. Membina otot secara efektif untuk pembakaran lemak berkesan

2. formula 3 : blended soy and whey protein ini juga membantu dalam menahan lapar dan memastikan anda berasa kenyang dalam tempoh yang lama dalam diet anda. disamping itu juga ia membantu membina otot/muscle dalam badan anda. seperti kebanyakan atlit bina badan yang memerlukan sumber protein dalam menu diat mereka.

3. formula 3 : blended soy and whey protein ini juga menambahkan metabolisme badan dan menolong mempercepatkan pengurangan berat badan selain membentuk badan. (shape)

4. ia juga bagus untuk kesihatan jantung dan penghidap diabetes dan membantu menyembuhkan luka dengan cepat.

5. Protein, khususnya blok-blok Pembina protein yang dipanggil “asid amino”, ialah komponen penting didalam setiap sel dalam badan. Sel sistem imun, kulit, rambut dan otot semuanya bergantung kepada protein untuk berfungsi dan tumbuh dengan betul.

6. Untuk atlet angkat berat , Blended Soy and Whey Protein Powder ialah pilihan yang sangat baik untuk membantu meningkatkan pengambilan protein. Pengangkat berat boleh mengunakan produk herbalife Formula 1 iaitu Nutritious Mixed Soy Protein Powder, tambahkan susu, buah dan dua sudu besar produk herbalife f3 iaitu Blended Soy and Whey Protein Powder dan dengan mudah mencapai 25 gram protein seperti yang disyorkan untuk shake pengantian selepas senaman.

7. Ramai orang yang berdiet kerap mengurangkan pengambilan protein untuk mengurangkan kalori dan mengekalkan berat badan. Ini boleh membawa kepada kelemahan yang bukan sahaja menganggu kesihatan, tetapi juga boleh mencetuskan ketidakseimbangan nutrisi dalam badan anda yang boleh memperlahankan pengurusan berat badan dan akhirnya membawa kepada penambahan berat badan, satu keadaan yang dirujuk sebagai “yo-yo diet”.

8. Untuk mengelakkan diri daripada mengalami “yo-yo diet”, anda perlu memberikan badan anda dengan nutrisi yang lengkap dan salah satu nutrisi terpenting ialah protein.


Tenaga berterusan dengan Herbalife Tea MixSecawan tea mix bersamaan dengan 20 minit erobik!!

Berkurun lamanya orang telah menikmati kebaikan teh panas dan sejuk. Salah satu daripada minuman yang paling digemari di dunia, teh boleh menenangkan, menyegarkan, merangsangkan, mententeramkan dan mengembirakan bergantung kepada apa jenis teh yang anda pilih.

Teh adalah minuman yang menyegarkan dan snek sambil menunggu hidangan seterusnya. Hakikatnya, teh hijau yang menjadi bahan utama dalam Tea Mix, boleh menolong untuk melindungi badan kita daripada radikal bebas, dan ia juga amat berkesan membantu kita melangsingkan badan. Ia membekalkan polyphenols dengan agen pembersihan dan lain-lain manfaat yang menyihatkan di samping khasiat yang merangsangkan.

Kajian telah mendapati Teh Hijau, salah satu daripada minuman tertua yang diketahui manusia, boleh mempercepatkan pembakaran kalori dan lemak disamping memainkan peranan penting dalam pengawalan komposisi badan. 

Penyelidik di University of Geneva di Switzerland mengkaji 10 lelaki muda yang sihat untuk enam minggu dan mendapat keputusan yang mana mengambil ekstrak teh hijau membakar lebih banyak kalori berbanding yang tidak mengambilnya. 

Penyelidik mempercayai sebatian teh hijau yang dipanggil flavonoids mungkin akan mengubah cara badan mengunakan hormon yang digelar norepinephrine, yang mana mempercepatkan pembakaran kalori.Teh juga boleh membantu anda mencapai matlamat pengurusan berat badan anda. 

Terdapat sejenis teh yang boleh berbuat demikian dengan cara yang efektif. Dengan mengabungkan keajaiban herba purba dengan teknologi moden hari ini, HERBALIFE telah menghasilkan Tea Mix.

Minuman teh lazat ini sangat sesuai untuk diminum diantara waktu makan dan ia memberikan rasa kenyang dan memberikan tenaga segera. Teh ini akan mengurangkan rasa ketagihan terhadap kudapan atau makanan ringan yang biasanya berkalori tinggi dan akan menyebabkan kegemukkan. Tea Mix bukan hanya untuk orang berdiet. 

Ia juga untuk orang yang mahukan keseronokan meminum minuman yang menyegarkan, baik untuk tubuh dan kerohanian mantap.

1. Bagaimana konsep pengurusan berat badan Herbalife?Konsep pengurusan berat badan Herbalife ialah konsep gantian 2 hidangan rutin anda dengan shake lazat Herbalife dimana anda hanya perlu makan sekali sahaja seperti biasa disamping minum Tea Mix 3 - 4 cawan sehari.

Produk yang dihidangkan sebagai gantian merupakan diet yang sangat sedap berkalori rendah dan dibekalkan dengan nutrien-nutrien penting badan.

Dengan cara ini anda akan hilangkan kesemua lemak-lemak yang tak perlu, mengekalkan berat badan ideal dengan mudah dan pasti akan merasa apa itu sebenarnya SIHAT.2. Bagaimana pengurangan berat badan boleh berlaku?Ianya boleh berlaku dengan mengurangkan pengambilan kalori makanan dan pembakaran lemak yang sediaada tersimpan di dalam badan anda. Formula 1 membekalkan diet kalori rendah dan berkesan dalam pengawalan pengambilan kalori dari makanan yang diambil.3. Bagaimana saya boleh kurangkan berat badan dengan Herbalife Shake dan Tea Mix?Fokus utama produk Herbalife ialah mengurangkan pengambilan kalori melalui penggantian makanan, supaya kalori yang dimakan kurang dari apa yang badan mampu bakar tetapi dalam masa yang samamembekalkan badan dengan segala zat makanan yang badan perlukan supaya tubuh berfungsi dengan baik.
Jika proses ini berlaku setiap hari, tidak kira umur, jantina atau berat sekarang, anda akan berjaya mengurangkan berat badan dengan efektif dan selamat!


4. Bagaimana penurunan berat badan boleh ditingkatkan?

1) Pengambilan Tea Mix dapat meningkatkan kadar metabolisma badan. Ianya mesti diambil 3 ke 4 kali sehari.

2) Pengambilan Formula 3 (protein) membantu untuk membina otot. Otot yang terbina akan menjana peningkatan penggunaan kalori dan mempercepatkan pembakaran lemak dari badan anda.

3) Lakukan senaman kardiovaskular kerana ia dapat meningkatkan penggunaan kalori.

Sekiranya anda berjalan sejauh 1.6 km selama 15

minit, ia akan membakar 100 kalori (jika berat badan anda melebihi 67.5 Kg.

5. Cara Membancuh Shake Lazat Herbalife(Jangan sesekali menbancuh dengan air panas)


Bahan
2 sudu besar Formula 1 (sudu khas dibekalkan)

1 sudu besar Formula 3

350 ml Air Biasa atau air Soya atau Susu Rendah Lemak atau jus buah-buahan

4-5 ketul ais (pilihan)Kaedah

Masukkan air sejuk atau air soya atau Susu Rendah Lemak atau jus buah-buahan ke dalam blender atau Shaker

Masukkan Formula 1, Formula 3 dan ketulan ais (pilihan)

Campurkan oat atau buah-buahan sekiranya suka (pilihan)

Kisar atau goncang sehingga sebati

Nikmatinya sebagai gantian makanan6.Cara Membancuh Tea MixSetengah sudu teh serbuk Tea Mix + 500ml air sejuk atau panas

Selepas minum Tea Mix gantikan dengan minum 1.5 liter air mineral/biasa

Amalkan minum Tea Mix 2 kali sehari selepas 30 minit mengambil shake f1+f3.

Nikmatinya bila-bila masa. (Ia sebagai enhancer, lebih kerap diambil lebih cepat berat turun ,selalunya 3-4 kali)
7. Aturan Pengambilan (Terdapat 3 pilihan)
Sarapan - Shake Herbalife

Makan Tengahari - Makan seperti Biasa

Makan Malam - Shake HerbalifeatauSarapan - Shake Herbalife

Makan Tengahari - Shake Herbalife

Makan Malam - Makan Seperti BiasaatauSarapan - Makan seperti biasa

Makan Tengahari - Shake Herbalife

Makan Malam- Shake Herbalife* Aturannya, 2 Shake dan satu kali makan seperti biasa. Nikmati makanan kita yang sedap-sedap, cuma cubakurangkan makanan yang berlemak tinggi seperti masakan bersantan, bergoreng dan bergula tinggi- Shake akan memberikan kita rasa kenyang dan tenaga lebih lama

-Tea Mix diambil 1-3 sehari pada bila-bila masa.

-Air secukupnya, setiap 25kg berat badan anda, anda perlu minum air kosong sekurang-kurangnya 2 liter (2 botol mineral water 2 liter)

Misalnya: Berat badan 100kg - air diperlukan ialah 4 liter

(praktikkan mengambil air yang cukup setiap hari)


Fakta: Tubuh kehilangan air 1.7 liter sehari melalui proses pernafasan dan kumbahan (Bayangkan jika kita minum hanya 1 liter air sehari)
jadual pemakanan herbalife untuk program turun berat badan.


jadual pemakanan herbalife untuk bulan puasa


8.Kiraan pengambilan kalori (tanpa Herbalife)Sarapan

Nasi Lemak + Teh Tarik

1000 kaloriMakan Tengahari

Nasi Campur + Teh O Ais

1100 kaloriMakan malam

Nasi Campur Air Kosong

1100 kaloriJumlah Kalori

3200 kalori

9.Kiraan pengambilan kalori (dengan Herbalife)


Sarapan

Shake Herbalife

180 kaloriMakan Tengahari

Nasi Campur + Teh O Ais

1100 kaloriMakan Malam
Shake Herbalife

180 kaloriJumlah Kalori
1460 kaloriSecara asasnya pembakaran lemak/kalori berlaku seperti berikut dengan amalan Shake Herbalife 2 kali sehari dan sekali menikmati makanan kegemaran;


Wanita: 1800-1460 = 340 kalori dibakar setiap hari

Lelaki: 2240-1460 = 740 kalori dibakar setiap hari

*Aerobik selama sejam = 405 kalori dibakar

(Kiraan untuk individu dengan berat 68Kg)10.Apakah dia kalori?


Kalori ialah unit ukuran untuk tenaga makanan. Setiap orang memerlukan tenaga untuk hidup iaitu untuk organ-organ kita berfungsi dengan baik. Kita memperolehi tenaga (kalori) daripada lemak, protein dan karbohidrat.


11.Berapa kalori diperlukan manusia?Lelaki : 2000 - 2500 kalori sehari (purata 2200 kalori)

Perempuan : 1600 - 2000 kalori sehari (purata 1800 kalori)


12.Bagaimana untuk dapatkan nutrien lengkap dan seimbang?Pakar pemakanan menyatakan bahawa, kita terpaksa makan 4000 kalori dalam sehari untuk mendapatkan nutrien yang lengkap dan mencukupi untuk badan!


13.Apa akan berlaku sekiranya kita makan 4000 kalori ?


Secara purata lelaki bakar 2200 kalori, manakala perempuan hanya 1800 kalori kemana perginya lebihan 1800 kalori (lelaki) dan 2000 (perempuan).

Sudah tentu akan ditukar menjadi lemak. Lemak inilah yang menyebabkan berat badan kita semakin bertambah dan kita jadi GEMUK.

Anda mengambil terlalu banyak kalori. Anda akan menjadi gemuk dengan memakan makanan yang banyak kalori melebihi dari apa yang diperlukan oleh badan anda.

Setiap 8000 kalori yang terkumpul (tidak dibakar) akan disimpan sebagai lemak dan akan menaikkan 1kg berat badan

Jika lelaki bakar 2200 kalori (purata) tetapi makan 4000 kalori sehari maka lebihan 1800 kalori akan disimpan setiap hari sebagai lemak. 1800 x 365 hari = 657,000 kalori setahun disimpan. Jadi dalam masa setahun berat badan anda meningkat sebanyak 82.13 kg (657,000/8000).
14.Untuk gambaran yang jelas lihat contoh di bawah:


Info: Sepinggan mee goreng 770 kalori


Info: Secara purata, masyarakat Malaysia makan 1000 kalori sekali hidangan


Info: Herbalife Shake hanya benilai 180 kalori


Info: Untuk langsingkan 1Kg tubuh kena bakar 8000 kalori


Info: Wanita bakar 1800 kalori sehari


Info: Lelaki bakar 2200 kalori sehari


Orang yang gemuk biasanya tidak sihat dan mudah terdedah kepada penyakit seperti diabetes, tekanan darah tinggi dan penyakit jantung. Bayangkan jika anda terus menerus mengambil kalori lebih.
15.Berapa Kg saya boleh langsingkan dalam sebulan?


Wanita: 340 kalori x 30 hari = 10,200 kalori = 1.3 Kg

Lelaki : 740 kalori x 30 hari = 22,200 kalori = 2.8 Kg

(Ini cuma kiraan asas, setiap individu berlainan tahap metabolismanya, semasa program, otot dibina dan kadar metabolisma akan meningkat, jumlah pengurangan berat badan akan berubah-ubah mengikut individu)

16.Mengapa ada yang langsing sehingga 10 Kg dalam 30 hari?Bagi individu yang mengambil Tea Mix, secawan Tea Mix akan membakar kalori seperti kita melakukan aerobik selama 20 minit! Bagi individu yang kadar metabolismanya masih tinggi, berat akan turun dengan lebih cepat kerana defisit kalori diantara yang dimakan dan dibakar badan secara semulajadi akan lebih besar.

Pilihan makanan yang lebih tepat semasa menikmati makanan kegemaran sekali sehari semasa program juga memberikan impak maksima.


17.Fakta Herbalife:1. Bermula pada tahun 1980

2. Terdapat di 84 buah negara

3. Produk Herbalife ialah produk nombor 1 dalam penurunan berat badan di dunia

4. Disenaraikan dalam Bursa Saham New York

5. Mempunyai Kumpulan Penasihat Perubatan yang terbesar di dunia

6. Saintis yg menerima anugerah nobel kesihatan bekerja di Herbalife

7. Memiliki makmal sendiri dengan teknologi terkini di UCLA

8. Sesuai untuk peringkat umur dan jantina

8. Jaminan HALAL dan dapat pengiktirafan Kementerian Kesihatan serta Jabatan Agama Islam

Antarabangsa

10. Merupakan ahli Direct Selling Association Malaysia

11. Pengumpul testimoni bertulis lebih dari 75 juta diseluruh dunia

12. Jualan 5.4 Bilion USD pada tahun 2011
TESTIMONI TURUN BERAT BADAN DENGAN PRODUK HERBALIFE.Anda Masih Tak Percaya & Ragu-Ragu?

Anda Perlu Bertindak Cepat, Sebelum Terlambat!

1.Set turun berat BADAN HERBALIFE ( untuk kegunaan selama 10 hari )


Set turun berat badan Herbalife hanya RM 460 SAHAJA !
1. FORMULA 1 / 550G
2. FORMULA 3-BLENDED SOY AND WHEY PROTEIN
3. TEA MIX - LEMON AND HIBISCUS /50G

Anda tak perlu tangguh-tangguhkan lagi membuat keputusan yang bijak untuk memiliki set turun berat badan Herbalife  ini.

Ingat nilai sebenar harga set turun berat badan Herbalife ini. Saya pada bila-bila masa akan naikkan harganya kepada RM 500

Ya, inilah nilai harga sebenar ialah RM 500

Jika anda berminat untuk memiliki  set turun berat badan Herbalife dan menjadi cantik dan sihat seperti mereka,anda boleh mengikuti langkah seperti di bawah :


  • Bank in RM 460 ke akaun CIMB : 8600435878 ( HS Horizon Enterprise )

l92045-cimb-bank-reversed-logo-63771-copy


  • Sertakan bukti pembayaran dan butiran anda seperti Nama , No telefon dan Alamat  anda kepada hafizhashim786@gmail.com atau boleh whatapps bukti pembayaran tersebut ke nombor 012-3969017 atau 017-3214917

  • Setelah semuanya selesai saya POS kan set turun berat badan Herbalife ke alamat yang anda berikan. MUDAH kan ?

Set turun berat badan Herbalife hanya RM 460 SAHAJA !Anda Perlu Bertindak Cepat, Sebelum Terlambat!


Untuk tempahan / pembayaran hubungi : 


012-3969017 / 017-3214917

No comments:

Post a Comment